Cursus

Op 25 september starten we weer met de cursus midwinterhoorn bouwen. Deze cursus word gegeven onder deskundige leiding van Herm Wind. ( gepensioneerd werktuigbouwkunde leraar)

Tijdens de cursus wordt u stap voor stap aan de hand van een cursusboek geleerd hoe u uw eigen midwinterhoorn maakt.

In ongeveer 6 weken tijd ( 1 les avond per week en de nodige thuis werkzaamheid ) veranderd een ruwe stam in een mooi oer instrument.

Bij de cursus is het volgende inbegrepen:

A Lesboek

B Ruwe stam

C Guts

D Opspan hulpstukken

E Slangklemmen

 

Voor inlichtingen of opgave kunt u terecht bij de secretaresse of bij een van de bestuursleden.

 

Midwinterhoorn bouwen

Cursus aanbod van de Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg

Op dinsdag 25 sept. is er een start gemaakt met de midwinterhoorn bouw cursus 2018. Vier enthousiaste cursisten luisterden aandachtig naar de introduktie van docent Herm. Nadat de koffie, die door Dinie Wind was gebracht, was genuttigd ging een ieder vol goede moed aan de slag met hun ruwe stam.

Hieronder alvast enkele foto's van de eerste cursus avond ( klik op de foto voor een vergroting).

Blaascursus

Op 13 oktober zal de blaas cursus weer van start gaan in het LOC gebouw in Hardenberg.

Om 9 uur word gestart met de groep beginners welke gevolgd word om half 11 door de groep gevorderden.

De cursus staat onder leiding van Luc Odink. Hij bespeelt al jaren de bugel bij de muziekver. SDG in Ane. Daarnaast blaast hij ook al jaren zijn" olde roop" op de midwinterhoorn. Ook was hij al reeds 2 keer winnaar van het blaastreffen in Hardenberg.

Tijdens de cursus word u de grondbeginselen van het blazen geleerd met veel aandacht voor ademtechiek en blaastechniek. De bedoeling is dat u na afloop van de cursus de zogenaamde "olde roop" kan blazen. Deze bestaat uit 3 verschillende tonen. Op de laatste cursus dag is er gelegenheid om voor uw certificaat af te blazen.

De cursus staat open voor iedereen en is kosteloos voor leden. Niet leden kunnen een vrijwillig donatie doen voor de vereniging.

Wanneer u niet in bezit bent van een hoorn kunt u er 1 van de vereniging in bruikleen krijgen. Maar u kunt natuurlijk ook voordat u de blaascursus volgt de bouwcursus volgen,zoals hier boven beschreven staat, en na het bouwen gaan leren blazen op uw eigen gemaakte hoorn.

 

Voor inlichtingen of opgave kunt u terecht bij de secretaresse of één van de bestuursleden.

 

Contact adres:

 

Judith Benner

Secretaris Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg

Reest en Vecht Bloazers

06-11081632

E- Mail secretaris@midwinterhoornblazershardenberg.nl