Activiteiten

Activiteiten seizoen 2018 / 2019

29 December 2018  Wandeling in Dalfsen


Op zaterdag 29 december rond de klok van 10 waren er zes blazers van de Stichting Midwinterhoornblazers aanwezig in Dalfsen de de wandeling van de collega's uit Dalfsen. Onder prima omstandigheden wat dus heel veel wandelaars betekende werd de hel dag geblazen ter begeleiding van de wandelaars. De verzorging door de mensen van de organisatie was weer prima. elke blaasgroep had een bouwkeet ter beschikking waar we ons zo nu en dan heerlijk konden warmen. Onze groep had zelfs een keet ter beschikking met een houtkachel erin die die door het pyromaantje van de groep ( Geertje ) bij tijd en wijle rood gloeiend werd gestookt.

26 december 2018


Op tweede kerstdag stond een grote groep blazers rond de Zwiese om daar de kerstwandeling op te luisteren met de midwinterhoorn.

Gelukkig waren de weersomstandigheden goed en de belangstelling onder de wandelaars groot.

Hieronder enkele foto's

20-21-22-23 december


Weer of geen weer de blazers van de stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg trokken er afgelopen week weer op uit om u van de mooie geluiden van de midwinterhoorn te laten genieten.Donderdag middag en avond werd bij het LOC in Hardenberg geblazen. Ook werd op die avond bij de Doekeschool geblazen bij hun kerstviering.En ook werd er  in het centrum van Hardenberg geblazen tijdens de koop avond. Vrijdag ging het verder met een blaas optreden bij de 7 linden in Dedemsvaart ook dit ter opluistering van hun jaarafsluiting. Op vrijdag middag werd tijdens de zonnewende geblazen bij de vechtbrug in Hardenberg.Zaterdag middag werd er opnieuw in het centrum van Hardenberg geblazen. Op zondag trokken de blazers naar Westerbork om daar de wandelaars te begeleiden met de midwinterhoorn.

Hier onder een foto tijdens de wandeltocht in Westerbork.


14-15-16 deccember


Een druk weekend achter de rug voor de Stichting Midwinterhoorn Blazers Hardenberg. Vrijdagavond 14 dec. met een delegatie naar de kerstmarkt in Bruchterveld. Daarna, op zaterdag 15 dec, met 4 blazers aanwezig bij de Coop wandeltocht in De Krim, op dat zelfde moment diverse blazers en bouwers aanwezig op de kerstmarkt in Hardenberg. Op zaterdag avond met 8 blazers in Dedemsvaart aanwezig tijdens Dedemsvaart zingt. En of dat nog niet genoeg was op zondag nog weer 6 blazers naar de wandeling in Oud Avereest. Nu even weer op adem komen :-) .

Hier nog wat foto's van de bouwers die aanwezig waren op de kerstmarkt in Hardenberg.


8 december 2018 Blazen op molen "De Star "Balkbrug


Ruim 15 blazers van Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg trotseerden vandaag de elementen op de omloop van molen "de Star" in Balkbrug. Het bleef gelukkig droog maar de westenwind was behoorlijk hard.

 Of de mooie klanken tot in de dorpskern doordrongen valt te betwijfelen maar het plezier onder de blazers was er niet minder onder.


2 december 2018 "Anbloazen" op de Oldemeyer


Eindelijk was voor veel blazers de eerste advent aangebroken we mogen los. Het blaasseizoen word als vanouds geopend bij de recreatieplas de Oldemeyer. Vanaf 3 uur werd er geblazen bij de plas. Heel even was het droog maar al snel viel de regen weer met regelmaat uit de lucht. Maar niets kon de blazers van Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg tegen houden. Bijna 30 blazers verzamelden zich rond de zwemvijver. Nadat de groepsfoto was gemaakt klonk de olde roop weer over de Oldemeyer.

2 december 2018  Kuiertocht Zuidwolde


Deze morgen vertrok in alle vroegte een delegatie blazers van de Stichting midwinterhoornblazers Hardenberg richting Zuidwolde Om samen, met diverse andere blaasgroepen,op de jaarlijkese kuiertocht van de Ekel Bloazers de wandelaars te begeleiden met de mooie klanken van de Midwinterhoorn. En natuurlijk is het na gedane arbeid goed snert eten.
1 december 2018  LOC gebouw Hardenberg


Vandaag tijdens het afblazen voor de certifecaten bezoek gehad van onze bescherm heer, burgemeester Snijders van Hardenberg.

Hij bracht ons de hoorn waar hij het hele jaar op had gepast ten teken dat voor de Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg het seizoen nu echt word geopend.

Na het overhandigen waren er negen kandidaten die voor hun certificaat gingen afblazen. Allen slaagden met vlag en wimpel.

8 september 2018  Monumentendag Dedemsvaart


Op de nationale monumentendag, welke werd gehouden op 8 sept., was  de Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg aanwezig op het kalkoven terrein in Dedemsvaart.

Het weer was prima, en onze mooi aangeklede kraam trok veel belangstelling.

Drie workmate's waren opgesteld waar het bouwen van de hoorn werd gedemonstreerd.

De mensen van de Stichting waren net als op de Oogst dag in Holt Hone weer uitgedost in toepasselijke klederdracht. Al met al een mooie, gezellige dag waar we met z’n allen de Midwinterhoorn mooi in het zonnetje hebben gezet.


4 augustus 2018 Oogstdag Holt Hone


Op 4 augustus, een bloed hete zaterdag, stond de Stichting Midwinterhoorn Hardenberg de midwinter hoorn te promoten op de oogst dag in Holt Hone bij Gramsbergen. De belangstelling was iets minder dan voorgaande jaren maar dit had ongetwijfeld met de hoge temperaturen te maken.

Toch kwamen er met regelmaat belangstellenden bij onze kraam die zeer geïnteresseerd waren naar het doen en laten van onze Stichting. We kregen ruim de gelegenheid om de midwinterhoorn te promoten.

Zie foto’s hier onder.


Op onze facebook pagina, via de link hieronder, vind u nog meer foto's en informatie over onze activiteiten van het afgelopen seizoen.


Contact adres:


Judith Benner

Secretaris Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg

Reest en Vecht Bloazers

06-11081632

E- Mail secretaris@midwinterhoornblazershardenberg.nl