Activiteiten

Activiteiten seizoen 2018 / 2019

8 december 2018 Blazen op molen "De Star "Balkbrug

 

Ruim 15 blazers van Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg trotseerden vandaag de elementen op de omloop van molen "de Star" in Balkbrug. Het bleef gelukkig droog maar de westenwind was behoorlijk hard.

Of de mooie klanken tot in de dorpskern doordrongen valt te betwijfelen maar het plezier onder de blazers was er niet minder onder.

 

2 december 2018 "Anbloazen" op de Oldemeyer

 

Eindelijk was voor veel blazers de eerste advent aangebroken we mogen los. Het blaasseizoen word als vanouds geopend bij de recreatieplas de Oldemeyer. Vanaf 3 uur werd er geblazen bij de plas. Heel even was het droog maar al snel viel de regen weer met regelmaat uit de lucht. Maar niets kon de blazers van Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg tegen houden. Bijna 30 blazers verzamelden zich rond de zwemvijver. Nadat de groepsfoto was gemaakt klonk de olde roop weer over de Oldemeyer.

2 december 2018 Kuiertocht Zuidwolde

 

Deze morgen vertrok in alle vroegte een delegatie blazers van de Stichting midwinterhoornblazers Hardenberg richting Zuidwolde Om samen, met diverse andere blaasgroepen,op de jaarlijkese kuiertocht van de Ekel Bloazers de wandelaars te begeleiden met de mooie klanken van de Midwinterhoorn. En natuurlijk is het na gedane arbeid goed snert eten.

 

 

 

1 december 2018 LOC gebouw Hardenberg

 

Vandaag tijdens het afblazen voor de certifecaten bezoek gehad van onze bescherm heer, burgemeester Snijders van Hardenberg.

Hij bracht ons de hoorn waar hij het hele jaar op had gepast ten teken dat voor de Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg het seizoen nu echt word geopend.

Na het overhandigen waren er negen kandidaten die voor hun certificaat gingen afblazen. Allen slaagden met vlag en wimpel.

8 september 2018 Monumentendag Dedemsvaart

 

Op de nationale monumentendag, welke werd gehouden op 8 sept., was de Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg aanwezig op het kalkoven terrein in Dedemsvaart.

Het weer was prima, en onze mooi aangeklede kraam trok veel belangstelling.

Drie workmate's waren opgesteld waar het bouwen van de hoorn werd gedemonstreerd.

De mensen van de Stichting waren net als op de Oogst dag in Holt Hone weer uitgedost in toepasselijke klederdracht. Al met al een mooie, gezellige dag waar we met z’n allen de Midwinterhoorn mooi in het zonnetje hebben gezet.

 

4 augustus 2018 Oogstdag Holt Hone

 

Op 4 augustus, een bloed hete zaterdag, stond de Stichting Midwinterhoorn Hardenberg de midwinter hoorn te promoten op de oogst dag in Holt Hone bij Gramsbergen. De belangstelling was iets minder dan voorgaande jaren maar dit had ongetwijfeld met de hoge temperaturen te maken.

Toch kwamen er met regelmaat belangstellenden bij onze kraam die zeer geïnteresseerd waren naar het doen en laten van onze Stichting. We kregen ruim de gelegenheid om de midwinterhoorn te promoten.

Zie foto’s hier onder.

 

Hieronder een kleine greep uit onze activiteiten van het seizoen 2017/2018

Klik op de foto's voor vergroting

 

3-12-2017 anbloazen op de Oldemeyer de opening van het seizoen met ruim 30 blazers

19-12-2017 Ben en Hendrie op bezoek bij Veronica in het ochtend programma van Giel Beelen

24-12-2017 Wandeltocht in Westerbork ter begeleiding van de wandelaars op de Drentshe heide

26-12-2017 Wandeltocht bij de Zwieseborg in Hardenberg

28-12-2017 Blaastreffen bij de Zwieseborg

6 -01 - 2018 Afblazen vanaf de Oelemeulen Hardenberg Het seizoen word afgesloten

Op onze facebook pagina, via de link hieronder, vind u nog meer foto's en informatie over onze activiteiten van het afgelopen seizoen.

 

Contact adres:

 

Judith Benner

Secretaris Stichting Midwinterhoornblazers Hardenberg

Reest en Vecht Bloazers

06-11081632

E- Mail secretaris@midwinterhoornblazershardenberg.nl